תזונה בהריון

תזונה בהריון

תזונה בהריון ותזונה נכונה הם בין הנושאים החשובים ביותר בתקופת ההיריון.

במהלך ההיריון, על האישה להבטיח כי היא מקבלת מזון בריא ומאוזן המספק לה ולעובר את התזונה המתאימה להם. תזונה בריאה ומאוזנת בהריון עשויה להשפיע ישירות על בריאות האם והעובר, ולשפר את תהליך ההישרדות וההתפתחות של העובר.

בתקופת ההיריון עליך לספק לגופך את החומרים הנדרשים להתפתחותו התקינה של העובר במהלך כל שלבי גדילתו ברחם.
כמו כן, עליך להבטיח שגופך שלך יקבל את כל הנחוץ לו לבריאותו האופטימאלית ולהכנתו לקראת הלידה וההנקה, ומבלי להזניח את צרכי התפקוד היומיומי של הגוף.

"לאכול בשביל שניים"

נשים רבות מרגישות בתקופת ההיריון שהן צריכות לספק את העובר ולא למנוע ממנו מחסור של מזון כלשהו, מכאן הגיע הרעיון של "לאכול בשביל שניים".

האמת היא שזה לגמרי לא נכון. מכיוון שאינך אוכלת בשביל שניים, אך את בהחלט דואגת לשניים, יש להקפיד על אכילה באופן מתון מכל קבוצות המזון.
הכלל של "לאכול כשרעבים" נכון גם בתקופה זו, וגם כאן חשובים סוג המזון, איכותו וכמותו.
בכל מקרה, במקרים קיצוניים של השמנה טרום להריון, תת-משקל או סוכרת הריונית, מומלץ להתאים תזונה אישית שתהיה טובה רק לך.

עלייה במשקל בהיריון

עלייה במשקל בהיריון – משקל תקין לפני הכניסה להיריון ועלייה מותאמת במשקל במהלך ההיריון, מפחיתים את הסיכון לסיבוכי היריון וללידה בניתוח קיסרי.
גופך מוסיף משקל למשקלו בעקבות התפתחותם של העובר, השליה, הרחם, רקמת השדיים, מי השפיר, נוזל הדם ומאגרי השומן של האם, שאמורים לשמש כמאגרי אנרגיה להנקה.

תוספת המשקל המומלצת בהיריון

תוספת המשקל המומלצת בהיריון היא בהתאם למדד ה–BMI  בתחילת ההיריון ונעה בין 12-18 ק"ג לנשים עם BMI  קטן מ-18 ועד 5-9 ק"ג לנשים עם BMI מעל 30 (נשים עם השמנת יתר).
בהריון מרובה העוברים תוספת המשקל היא לרוב גדולה יותר ביחס להריון עובר יחיד.